Sevgili            Astrid                                                                                    30 Kasım 1560

Mektubuma başlarken sana olan özlemimi belirtmek istiyorum. Sana haber vermeden Westminster’dan ayrıldığım için çok üzgünüm.

Aradan geçen onca günlere rağmen, sana olan özlemim her geçen gün artarak büyüyor. Violet geçen hafta kilise papazını ziyarete gitti. Bana verdiğin zehiri kullanma cesareti buldum. Dediğin gibi, Violet’in her gün içtiği, otların üzerine döktüm.  Bir hafta sonra halsizlik hissettiğini söyledi. Beni suçladı. Onu zehirlediğimi gizli bir sevgilim olduğunu, bunu bildiğini ve bugün babasına söyleyeceğini. Duyunca kan beynime çıktı. Aramızda itiş kakış oldu. Kafama vazoyla vurdu, kendime geldiğimde, o da yerde yatıyordu sevgilim. Ona dokunmadım, neden yerde kanlar içinde yattığını da bilmiyorum. Sana o yüzden haber veremeden buradan ayrılmak zorunda kaldım. Babası baş papaz Thomas kraliçemize hakaret ediyor, son zamanlarda ısrarla bana “Annesinin altı parmağı var biliyor musun? ve üç göğsü cadının kızı büyücü bunlar. O  şeytanın kızı, katılıyor musunuz? Bay Josef ” diyor. Susuyorum. Hakaretlere sessiz kalmak çok zor sevgilim. Savaş bize çok şey öğretti. Yaşamak için umutlara da ihtiyacım olduğunu seni, krem pileli elbisenin içinde ipek çoraplarınla yanımdan geçtiğin zaman seni gördüğümde anlamıştım. Sarı saçların, rüzgârda dalgalanırken kalbimin en derin yerinden çıkan heyecanla gördüm, gelecek umudumu kraliçemizin emri olmasaydı Baş Papaz Thomas’ın kızı Violet’le asla evlenmezdim.  Kiliseye Violet’in ölümü ile ilgili, bilgi verdim, inceleyeceklerini söylediler. Babası her an yanı başımda, benden kuşkulanıyor. Hata yapmamı bekliyor. Kraliçeye yakınlığım her an ortaya çıkabilir sevgili Astrid, Bay David İrlanda’ya kaçmam için beni ikna etti. Bugün atlarla yola çıkıyoruz. Bir haftaya İrlanda’ya varırız. Seni uzaktan sevmek kahrediyor beni. Yaşama cesareti olan zavallı bir askerim.

Protestanlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı biliyorsun. Elizabeth’in tahta geçmesi için çabalıyoruz. Tek tesellim senin kraliçemizin yanında olman. Seni çok arzuluyorum bütün şehvetimle. Sana geleceğim günü hasretle bekliyorum. Bu dünyada güzellik o kadar az ki, çok fazla acı var. Sen bana bahşedilmiş en güzel hediyesin. Benim küçük aşkım, yazdığımın dışında bir şey duyarsan inanma. Endişelenme, benimle ilgili söylenenlere de itimat etme. Dostlarımız sürgünden dönüyor, her şey o kadar belirsizlik içinde ki! Bay David göre hayatım hala tehlikede. Tüm varlığım sensin sevgili Astrid Tanrı’nın aklında da böyle bir dünya mı vardı? Tanrımız İsa Mesih’i kutsasın.

 Sevgilin Josef

 

Abonelik
Bildir
guest
2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Nur

Harika bir mektup, tebrikler..

oya

Devamını bekliyoruz.

%d blogcu bunu beğendi: