Kaliforniya doğumlu Drunvalo Melchizedek’in “Yaşam Çiçeği” sembolünü, evrenin ve yaşamın sırlarını barındıran geometrik desenler bütünü oluşturur. Yaşam Çiçeği’nin içinde Eflatun’un (Platon) 5 şekli ve Metatron Küpü de bulunur. Çekirdek ve elektronlardan oluşan atomun sembolüne benzerlik gösteren (ve hatta bağlantılı olan) atomun kuantum sembolü de, spiritüalizmle yakından ilişkilidir. -Atom ve elementler arasındaki küçük fark; elementler yüksek sayıda aynı cins atomdan, atom ise bir maddenin zerresinden oluşur.- Bu sembollerin ortaya çıkardığı düşünceler sonucu “Yaşamın Sırrı”nın ortak noktası, The Secret(Sır) belgesel filminin de konusunu oluşturan: *Çekim Yasası yani Geleceği, Şimdi de Görüntülemek adıyla ortaya çıkar. Peki, bu nasıl olur?

 

Yuvarlak Düşünceden Kare Olmaz

Çekim yasasını atom sembolü şeklinde düşünürsek merkezden başlayan akım, döner dolaşır ve aynı noktaya ulaşır. Bu anlamda düşüncelerin çıkış şeklinin buradaki ehemmiyeti yeniden aynı noktaya ulaşacak olmasından kaynaklıdır. Nasıl ki ektiğimiz soğan sarımsak olarak çıkmıyorsa; hayalimizde yuvarlak bir şekil düşünüyorsak, kâğıda yansıtacağımız şekilde yuvarlak olacaktır.

 

Yaşamın Element Değeri

Yaşamın Sırrını keşfettikten sonra bu sırrı gerçekleştirebilmek için hayatımızın her dalında ihtiyacımız olan en önemli element ise oksijendir.

Bazen en keyif alınan işlerle meşgul olunduğunda ya da hayatın olağan yoğun akışına teslim olunduğunda Yaşamın Sırrını keşfedebilmeye olanak tanıyan bu elementin varlığı kısa süreli olarak unutulabiliyor.

-Böylesi durumlarda bile her şeyin bir yaratıcısı olduğuna inanmak durumunda olduğumuz aşikâr. Neticede öylesine yaratımların olmadığı bu evrende, böylesine güzel bir yaratıcının olduğunu bilmek aldığı nefesi unutabilen bizlere salim aklı gerektirir. Salim akıl (aklıselim) demek, pişman olabileceğini düşünüp o işi yapmamak ve âlim vasıflı kişilere has, ileriyi gören akıl anlamına gelir. Bu tanımdan istifade ederek ileriyi görebilmenin, şimdi nerede olduğumuzu bilmekle yakından alakası gereklidir.-

Sen nefesi unutsan da O’ SENİ HATIRLIYOR.

 

Anahtar Kelimeler

İstediğimiz hayatın neresinde olduğumuzu bilmek, düşünmek ve kabul etmek, nerede olacağımızı hayal edip şimdiye getirmek anahtar kelimelerimizdir. Gelecek zamanlı cümleler kurmak kuantum tabanlı düşünce eğilimiyle bakıldığında, düşünülen ve istenilen yaratımı gelecekte başlatacaktır. Düşünce savunucuları, zamanı şimdi de yaşayarak isteklerde bulunulduğunda oluşumun hemen orada başlayacağını belirtirler. Bundan sonrası bu oluşumla aynı seviyede yaşayabilmektir.

 

Ağzından Çıkan Sözlere Dikkat Et!

Bu cümleyi daha önce duymayan var mı?

Özellikle ahlaken uygun olmadığı ya da olmayacağı gerekçesiyle büyüklerimiz ya da örnek ahlak sergileyenler tarafından uyarılan kişilere bolca kullanılan: “AĞZINDAN ÇIKAN SÖZLERE DİKKAT ET!” cümlesi genel anlamda bakıldığında bu kurala uymayanların şu an yaşadığı hayatı çözümleyebilir. “Yaşamın Sırrı” bu noktada başlıyor. Ağzından çıkan kelimelere dikkat et diyorsan eğer, ya örnek ahlak sergilenlerden ya da ağzından çıkan kelimelere mutlaka dikkat etmesi gerekenlerdensin?

Ataerkil topluluklarda sıkça rastlanan ahlak genetiğiyle, nesli bir diğer çocuğa aktaran ebeveyn; oğlum-kızım küfür iyi bir şeydir, benim gibi sende şöyle küfür et; asla demez. Ağzından çıkan sözlere dikkat et anne, baba, dayı, amca, teyze, hala!

Bir diğer ilgili konu bakışı ve çocuğun duymuyor ZAN ederek, yapamaz edemez gibi gurur ve onur etkileyici sözler yerine ahlakını da etkileyecek şekilde ve duyacağını bilerek; -öyle olmasa bile- bence çocuğumuz bu sıralar harika gidiyor diyerek, çocuğun zihninde oluşan yanılsamayla birlikte bir yaratım başlatmış olmayı seç. Sürekli eleştirel bir üslup sergilenirse çocuk kendi içinde, istenmeyen çocuk yanılsamasıyla başlayan bir yaratım başlatır. Çocuğumuz dâhil kimseyi yargılama hakkında sahip değiliz.

 

Sorumlusu Olduğunu Kabullen, Ne Kaybedersin?

Oralardan duyulsaydı eğer, Joe Vitale’nin Zero Limit kitabının başlıca konusu, bir Hawaii öğretisi olan Ho’oponopono derdi ki; etrafında olup biten her şeyden sen sorumlusun! Bilgisayarının arızalanması dâhil tüm bunların sebebi sensin. Dikkatlice bak ve onunla konuş. Onun arızalanması senin içinde bir yerlerde var olan bazı şeyleri hatırlatmaya çalışıyor olmasıdır… Sen düzeldiğinde bütün arızalar tamamı ile düzelmiştir. Yani çocuğun fiziken, ahlaken ve duygusal anlamda ne yapıp yaşıyorsa, sorumlusu olduğunu kabullenmeye çalış… Hatta sorumlusu olduğunu kabullen; öyle olmasa bir şey kaybetmezsin ancak bu doğruysa, çocuğun dâhil kazanmaya çoktan başladın bile!

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: