Yağmurlu bir kasım sabahıydı, her sabah olduğu gibi uyanınca penceremi açtım.Her günkü gördüğüm manzaradan farklı bir şeyler vardı.Daha dikkatli bakınca ağaçların renklerinin değiştiğini,yapraklarının bir kısmının dökülmeye başladığını gördüm.

Etkilendim hemen fotoğraf makinemin olduğu odaya koştum.Makinenin bataryasını taktım,doluydu.Gittim pencereden bir kare çektim,hoşuma gitti.Fark ettim ki tam dört yıl aradan sonra deklanşöre basmıştım.Oturduğum evin kuzey cephesi ağaçların olduğu bir sokağa bakıyordu.Ben oraya arkabahçem diyordum.Betonarme yığını bir kentte birkaç ağaç bile insana bahçe gibi geliyordu.Birkaç kare çektikten sonra beynimde  şimşekler çaktı… Neden arkabahçemdeki sonbaharı fotoğraflamayayım ki dedim  kendi kendime.

Bugünden sonra arkabahçemdeki sonbaharı, yani yaşadığım evin,kentin çevresini fotoğraflamaya başladım güz boyunca.Zaten fotoğrafçının görevi yaşadığı çevreyi anlamaya çalışıp anlatmak değil midir? Sonbahar fotoğrafı çekmek için illaki Yedigöller’e tur mu düzenlemek lazım? Bazıları güzün renkleri en güzel orda parlıyor diyebilir fakat en güzel güzün ölçütü nedir? Öte yandan fotoğraf güzeli yakalama aracı mıdır? Neyse bunlar ayrı tartışmalar…Velhasılkelam bu çalışma uzaktaki sonbaharı değil yakındaki, hemen yanıbaşımızdaki sonbaharın görsel bir seçkisidir.

Abonelik
Bildir
guest
11 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ayşe Gül Karakuş

Çok güzel ellerine,emeğine ve güzel gören gözlerine sağlık 👍

Fatma Nur

Teşekkür ederim canım 😊

Nesli

Harika fotoğraflar 👏

Fatma Nur

Sağol Nes😘

Abdullah Oğuz

Yazı çok güzel. Ama fotoğraflar yazıdan da güzel. Emeğinize sağlık hocam.

Fatma Nur

Sağolun hocam 😊

Medine

Bayıldım. Emeğine sağlık 👏🏻

Fatma Nur

Sağol canım benim ❤️

MEDINE BAŞARAN

Cok güzel kitaplar var bayıldım emeğine sağlık 👏🏻👏🏻

MEDINE BAŞARAN

Cok güzel emegine saglik bayıldım👏🏻👏🏻👍🏻

Delfin Rukal

Çok güzel anlar yakalamışsınız. Kutluyorum

%d blogcu bunu beğendi: