Bulutların üstünde uyuyamayan ben, titreşime karşın eşikleri son rıhtımda keskinleşmiş bir halde yılan taklidi yapmakta doyasıya, bir evcil balina sırtında ki evinde tömbekesini içen adam gibi ama bakarsan, belki de zıvana yok kat’iyen delilik değil ve böyle gider durur diplere zeka.

Bir tekerlekli beygirin üzerine iliştirilmiş, düşmesin diye ince iple sıkıca bağlanmış. Dudaklarımdan ıslak ıslak boğazından aşağıya çok uzaklara ve oradan ay ışığına ama şimdi değil henüz yolun sonunda ve belki gün ışığına yetiştiğinde onu çok berrak bir son beklememekte ama çıkış kapısının olduğunu bilmek onu avutuyorken başka ihtimallerin konu başlığı olmasının reelde ne önemi var, hangi vakit gözlerini kapasan tüm görebildiğin patlayan ışıklar ama çok iddiasız.

 

Nüans edilebilmesi sadece sizin hangi gözle ve/yahut ne kadar titiz gördüğünüze eşit olan detaydır. Çünkü bu dünyada, kimse için cennet bilir kare değildir ve insanlık şahsi acılarını kendi içinde yaşar, onun emride bir şekilde taşınır. Suratlara baktığınızda bunu görmeye başlarsanız sokak, iş yerleri, telefonlar, baktığınız her mekan konsepti iç burkan detaylarla doludur, ya da sizin burkulacak bir içiniz varsa onu burkacak ayrıntı çoktur.

 

İnsan bir şekilde kedini ifade etmek ister.  Ama hiçbir şekilde  bunu  tam anlamıyla dillendirip, dallandırıp, budaklandıramaz. Peki  insanlık ne  yapıyor,  sadece  konuşmaya  çalışıyor. Temcit  pilavını  bilir misiniz? Çok  kullanılır hem kendi  hem adı  bizde anca  kendimizi ifade  etmek  adına  bunu  öne  sürüyoruz, sürekli  “konuşmak” . Tamam  konuşalım. Hadi  anlat bakalım  ne  derdin var? Anlattı  anlattı insan dinledi dinledi insan.

Anlaştılar mı sözde evet. Ama  eve  gitti keşke  bunu da  deseydin bu yalanını da  yüzüne  vursaydım der durur beynini yer. Bunu  yapamayın ben  yukarda ki  yazımda ‘’hayatımın bu  dönemimde  hayalle  gerçeğin  arasında  ki  farkın ağzımda bıraktığı   acıyla  savaşıyorum’’.  Beni  tanıyanlar bazılarını  anlıyor ama  asla tam anlamıyla  sen burda bunu demek istemişsin diyemiyor. İnsanlar bırakın  sizi  çözmeye çalışsın…

 

– Tuğçe Tozbay

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: