Türkiye’de depresyon oranı  gün geçtikçe artıyor. Dünya Sağlık Örgütünün  2017 de yayımladığı raporda Türkiye’de 8 milyon kişi antideprasan kullanıyor. Yüzde 4,4’ü, i 3 milyon 260 bin 677 kişinin depresyonda olduğu raporda belirtildi.Şaşmamak lazım ben ileriki yıllarda bu oranın daha da artacağını tahmin ediyorum.Teknolojide çok ileri (!) seviyede ülkemiz robot geliştirmede bir numara.

Usta yazar Oğuz Atay’ın kitabındaki gibi tutunamayan bireyler yetişiyor.Yaşamı amacı olmayan,idealist olmayan,her şeyi çabuk elde eden bireyler yetişiyor.Duyguların yontulduğu ,düşüncelerin baskılandığı bir zamanda yaşıyoruz.

Oysa geçmişte nasıldı ? 68 kuşağına gidiyorum. 68…….. Herhangi bir sayı değil bu memleket için. Zaman denen akıp giden nehirden bir kuşak geçti ki onların isimleri yıllarca dilden dile dolaştı.Onlar 68 Kuşağı idi…..68 Kuşağı demek idealizm demekti.….68 Kuşağı demek emperyalizme meydan okumak demekti.68 Kuşağı demek inanç ve azim demekti.

Yaşamak sadece nefes almak mıdır akıp giden zamanda diye soruyor insan  kimi zamanlar kendine.Görüyorum tarihin tozlu sayfalarında onları ki  bir nefese neleri sığdırmayı çalışmamışlar. Onlar sadece adaletsizliğe değil zamana da meydan okumuşlar. Hayal ediyorum keşke zaman makinesi bulunsa da geçmişte yolculuk yapabilsek. Yüzlerde maskelerin, gereksiz gösteriş ve yapmacıkılığın,yalanın dolanın ihanetin  arasından o zamanlara gidebilsek. Gidebilsek ki insanlığı görebilsek,gidebilsek ki gerçek dostluğa ,kardeşliğe tanık olabilsek,gidebilsek ki gerçek sevdalara dokunabilsek,gidebilsek ki yüreklerdeki  inanç ve azim ;gözlerdeki  ışıltı içimizi ısıtsa…

 

İnsanı düşündüren kalp atışlarını hızlandıran ,alıp başka diyarlara götüren kültür-sanat , sağlam kafa için sağlam vücut için spor ortamları yetersiz.Medya robot bireyler için çalışıyor.Robot ve mutsuz bireyler yetiştirmeye tam da müsait ortam

 

Devir kendi gemisini kurtaran felsefesinin yürdüğü herkesin susup boğucu monoton hayatına baktığı devir.

 

– Hilal ARSLAN

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: