Yaşamın içerisinde kendime ait olmayan birçok yer olduğu gibi benim olmayı bekleyen birçok şeyde vardır. Bu kötü gidişat için kimseyi suçlayamam. Benden başka kimse sorumlu değil. Kalbimdeki bozukluktan, bitkinliğimden ve ya kimsesiz hissetmemden kimse sorumlu değil. Elbette bu yaşam içerisinde güzellikler saklayan birçok yaşantımda olmuştur ve olacaktır. Unutmamalıyım ki her şey bir gün güzel ve anlamlı olacak. Şimdi değilse bile bir gün her şey güzel olacak. Etrafıma dönüp baktığımda eleştireceğim çeşitli durumlar varken, insanlar bunların farkında bile değil. Geceleri ansızın bir kalp çarpıntısı ile uyanmak nasıl oluyor?

 Yaşıyorum ve biliyorum. Bay X, böyle veda eder gibiyim fakat bu bir veda değil, kendim ile antlaşma. Beni ben anlarım. İnsanlara iyi olduğumu söyleyerek daha ne kadar saklayabilirim ya da yalanımı ne kadar sürdürebilirim bilmiyorum.

 Fikirlerim, düşüncelerim beni bu noktaya kadar yaşattı. Bundan sonra ne kadar, nasıl yaparım bilmiyorum ama kendimi bu kadar zorlamamam gerekiyor. Gardım düşmesin diye yanıma yaklaştırmadığım, sevgiden ve sevmekten bu kadar korktuğum sürece içimde kızgınlaşmaya devam eden kalbim daha ne kadar dayanır, kim bilir. Düşünüyorum Bay X, bir insanı sevmek nasıldır diye. O anda öyle bir korku perdesi iniyor ki gözüme. Soruyorum yıllardır Bayım.

 Kimseyi yanımda tutamam çünkü ben yağmura çöl, kutuplara güneş gibiyim. Elimi uzattığım hayatın kaç kez karardığını gördüm. Ya kendimden uzak tutmalıyım ya da ben tutulmamalıyım Bay X.

 Bay X, bazen hiç var olmadığın için çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Acınası hallere düşürmüyorsun kendini ya da ummadık şeylerden yalancı baharda açan çiçekler gibi olmadın hiç. Biliyor musun Bay X, anlam veremiyorum. Ben bu kadar harcanırken kimsenin beni görmemesi, duymaması canımı yakıyor. Ailem, arkadaşlarım beni duymuyor. Canımın acısından haberdar değiller. Belki yaslanacak bir omuz bulabilsem hıçkırarak ağlardım. Fakat ben duygularımı her zaman, Nazi Kampına kapatılmış Yahudiler gibi tutuyorum. Neşelensem düşüyor, hüzünlensem dökemiyorum. Birine onu sevdiğimi söylemek isterdim Bay X, onun için elimden gelen her şeyi yapmayı hatta kendimi seve seve feda etmek isterdim. Ne dersiniz Bay X, sizce ben neredeyim ve nasılım?

 Günü gelecektir Bayım, elbet gelecektir. Bende bir gün korkmadan birini seveceğim, titreyerek uyanmadığım günlerde gelecek, gelecek Bay X, uykuya rahatça dalabileceğim, gözümü kapatabileceğim, her an bir şey olacak telaşım bitecek. Bende özgür olacağım, öfkemi öyle bir şekilde çıkartacağım ki ortaya mahvolacak birçok hayat.

 Hikayemi beğendiniz mi Bay X?

 Hayır mı?

 Biliyorum, sakladığım birçok şey olduğunu düşünüyorsunuz. Evet, saklıyorum. Size bile Bay X yani kendime bile söylemeyeceğim aklımdan geçenleri, neler yapacağımı. Acımın nasıl dindirileceğini kimse bilemeyecek. Çünkü tek başımayım Bayım. Hiç kimse ama hiç kimse benim aslında neler yaptığımı bilemeyecek. Ben hep gülen biri olarak kalacağım. Sonuna gelinceye dek. Bu filmin sonu geldiğinde, beni seven kimse kalmayacak, şu an yanımdaymış gibi davranan birkaç kişide kalmayacak. Ben hep savaşacağım Bay X, seninle. Biliyorum en büyük düşmanım sensin ve aslında en yakınım. Bir şeyler olmalı ve sen Bay X, sakinleşmeyi, beni rahat bırakmayı öğrenmelisin…

 

– Hasan KARADAĞ

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: