insanoğlunun tükenmişliğine farklı bir bakışHazzın peşinde, insanoğlu trajedisi kaç zamandır bu kadar belirginleşti bilmiyorum. Uzun zaman olmuştur belki… Görmeyi ısrarla reddetmek, konforlu alanın devam ettirme ısrarı, kendi adıma benim “hazza tapınmaya” ilave kendi aczimdir.

 

Oyun kurguları ve sürekli hareketin muhtemel akıbeti; baş başa kalınan, yüksek cesaret kırıcı bir duvar ve soluksuz zamanlar, tüketilen zorlama gerçeklik ve acz.  Tekrar bir konfor alanı yaratmak, bir gerçeklik kurgusu içinde yoğunlaşmak, soyut alanları hedonist dürtünün önüne çıkartmak, değişik tat ve kokusu çok uzaklardan alınabilen bir alana dönüştürmek kaç kişinin enerjisinin yeteceği bir yeni konfor alanı ile sonuçlanacaktır?

 

Hedonist yolculuklar, oyunun bir oyun olduğunu farkedene kadar ve içinden gelinen sınıfsal-sosyal yapının sınırlarına kadar sürecek. Kendinde olan süreçlerden kendisi için süreçlere savrulmaların kaçınılmaz acısı kalacak. Oyunun farkına varmak konforlu alanı parçalayacak, altyapısız hedonist gerçekliğini elinden alıp, insanın kendini tekrar tekrar oluşturma, yaratma teşebbüslerine bırakacak.

 

Haz peşinde koşarak oluşturulan kırılgan konfor alanı ne kadar sürecek? Süreyi, kişinin sınıfsal durumu ve bu veri şartlarında hazzı satın alabileceği miktar belirleyecek.

 

Şimdi çanlar hedonist rüzgarın son demlerini yaşayanlar için çalacak. Daha da acısı, bu kaçınılmaz sonun muhatapları son safhaya kadar bunun farkına varmayacak olmaları.

 

Hoşgeldiniz şizofren ve arabesk alanımıza…

 

 

– Barış Can

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: