Ve şimdi sevme zamanı, kendi adımlarınla yürüme zamanı, kaybettiğin kendini bulup yeniden kaybetme zamanı, dostluk kelimesine bir çizik atma zamanı, üstünü yırtıp karalama zamanı, hiçliğe hep varmış gibi ışık tutma zamanı.
Ve şimdi elbise insanlarını çıplak görme zamanı, ruhun yanan bedeni söndürme zamanı, aşkın yalnızlığa barış imzalatma zamanı, Tanrı’nın yeryüzüne inme zamanı, insanın gökyüzüne varma zamanı, zamanın zamanın içinde erime zamanı.

 

Ve şimdi tüm şarkıların susma zamanı, sessizliğin sesini açma zamanı, sağırların bayram kutlama zamanı, körlerin resim yapma zamanı, Tanrı’nın tüm canlılardan af dileme zamanı, küçücük çocukların isyanını haykırma zamanı.
Ve şimdi hiç kimsenin ölmediği bir mevsimi düşleme zamanı, korkmadan özgürce var olma zamanı, kırmadan kırılmadan ağaç olup meyve verme zamanı ve şimdi herkesin umut adlı öyküde kahraman olma zamanı.
Ve şimdi gitmek zamanı bir daha hiç gelmemiş gibi. Hatırlanmanın olmadığı unutma zamanı, gözyaşlarının dökülmediği kahkahaların bilinmediği gitme zamanı.

 

– Ali ERTAŞ

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: