Hayatın en latifeli en kadifeli yönünü görmek gerekir bazen. Yalansız olmalı aşk dediğin, küçük yalanların yerini çiçekler almalı. Ancak unutmamalı aşk ucu bucağı olmayan okyanuslarda yapılan yolculuklara benzer. O yolculukta tek bir gemi ve geminin bir kaptanı olmalı.

Affetmektir aşk. Herkese isyan edip sadece ona inanmaktır aşk. Her defasında her hatasında kolundan tutmaktır, şans vermektir. Kırmızının boşluğuna dalıp kaybolmaktır bazen. Uğrunda her şeyi kaybetmek yitirmek daha sonra umutla gözlerine bakmaktır aşk. Ancak aşk çift taraflı yaşanır. Ama kötü  ama ruhsuz ama mutsuz.

Aşk çiçektir bakım ister, ilgi ister, su ister. Yapmazsan solar gider. Mücadele etmektir aşk. Hayata yani ona sarılmaktır. Dualar etmektir yüzü gülsün diye, nafile namazları kılmaktır, varlığına bir değil bin şükür okumaktır aşk. Kafanın karışmasıdır. Gitme diyebilmektir. Bazen de tabuları yıkmaktır aşk.

Oturup bir boşluğa dalmaktır aşk. İçtiğin sigarada, kadehlerde onu aramak, dilek ağaçlarına paçavralar bağlamak, adına fallar kapatmak, sonra beklemek beklerken bitti demek ama içine söz geçirememektir aşk. Onursuzca yürümek inadına gülmek ama gizli gizli ağlamaktır aşk. Yaşadığın şehri yakmak ama bir bakışa kurban olmaktır aşk.

Bazen avaz avaz bağırmaktır aşk. Hayata isyan etmektir. Yemeden içmeden kesilmektir bazen. Bir türkünün kadifeliğinde yaşamaktır. Beklemektir aşk, çileden çıka çıka beklemek kendine düşman olup her şeye lanet okumak, ana avrat sövmektir ama sesini duyunca teslim olmaktır aşk.

Yalansız yanlışsız olmalı aşk dediğin. Tek bedende can bulmaktır. Tertemiz olmalı alabildiğine beyaz, alabildiğine ışıltılı. Dönüp gitmektir aşk, dönmeyeceğini bile bile sabretmektir.

Geçmişten kurtulmak değildir aşk. Unutmamaktır aşk saçmalamaktır. Deli gibi koşup kolunun kanadının kırıldığını bilmektir aşk. Acının tadını çıkarmaktır. Ona dönmektir aşk.

Baktığın her yerde onu görmektir aşk. Çığlık çığlığa ağlamak ama içine akıtmak gözyaşlarını. Kendi işlerini unutup onun işlerine koşturmak, kendi hayallerini unutup onun hayallerinin peşinden gitmektir aşk. Bir bakışa bir dokunuşa can vermektir aşk.

Bakıp da göremediklerin, verip de alamadıklarının yasını sürmektense, kanayan dizlerine yara bandı saranın suretini ezberlemektir aşk. Karanlığa ışık tutmak, yanında olmak ve ona inanmaktır aşk. Masumca hayal kurmak ve olması için dua etmektir aşk. Hayata isyan ettiğin anda, ismi geçince ya da bir haber aldığında her şeyi unutup gözlerinin ışıldaması dır. Merak etmektir aşk. Delice kıskanmaktır. İstemesen de düşünmektir. Yanında kendini iyi hissetmektir aşk. Sonra inkâr etmektir.

Bazen iplerini çözmesi gerekir birilerinin. Firari serbest etmeli bazen. İstemeyeni zorlamamalı aşk; zaten zorlukları aşmak değil midir? İçinden gelerek ağlamaktır aşk. Elini taşın altına koymaktır içinden gele gele.

Bir anda karmakarışık olu vermektir aşk. Gözlerine bakınca ya da nefesini teninde hissettiğin zaman horoz şekeri özlemini gidermektir. Yaşın kaç olursa olsun çocuklaşmaktır aşk. Sarılmak, dokunmak ama hep uzak kalmaktır aşk.

Unutma; Aşk mutlu olmak demek değildir, bilakis acı çekmektir. Hayatla bütün irtibatın koptuysa, gözlerin kan kırmızısı bakıyorsa nefes çürük vişne kokuyorsa aşıksındır. Beklemektir aşk. İnadına sabretmektir… Aşk üç kelime ama içerisinde çok şeyler barındıran kimine acı, kimine nefes, kimine ise umuttur.

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: