yalnızlıkYalnızlık. Yalnızlık nasıl birşey biliyor musun ?

 

– Güldüğünde yanındakinin sana eşlik etmemesi ,

– Yanındaki kişiye komik miydi diye soramaman ,

– Tek başına oturup öyle boşluğa bakmaktır,

– Paylaşmamak,

– Anlatamamak,

– Tek başına oturmaktadır YALNIZLIK …

 

Birde yalnızlığın şu boyutu var : yalnızlık paylaşılırsa yalnızlık olmaz.  Ne demiş Özdemir ASAF : Yalnızlık paylaşılmaz , paylaşılırsa yalnızlık olmaz.

Herşeyden sıkıldınız , canınız bi konuya sıkıldı. Yanınızda kimse olmasın . Rahatça düşünme fırsatım olur diyorsunuz . Unutmayın ! yalnızlık paylaşılmaz , o yüzden yanınızda kimse olmasın.

Bir deniz kenarına gidip dalgaları izlemek ,  denize taş atmak öyle iyi gelir ki insana . Her attığın taş bir derdin olur bazen. Her atışta da oh bee dersin . Hele ki o dalgaları izlerken hissettiğin duygu : o dalgaların içinde kaybedersin kendini . Kimsede bulamadığım sevgiyi yalnızlık acısını dalgada bulursun. Çünkü sen deniz  , dalga da seni ifade eden karakterin olmuştur artık.

Birbirini tamamlayan olmak zordur . Sen zor olanı yaptın.  Denizle dalgayı birbirine kavuşturdun .

İkisi aynı yerde ama farklı dünyadır. Düşünceleri , görevleri farklıdır.  Her zaman zıttır ikiside.  Ne kadar belli olmasa da.  Fark ettiniz mi ? Dalga karaya vurur , deniz ise olduğu yerde kalır . Hırçın ve asi olan dalgadır. Çoğu zaman deniz de kendi dertlerini , sıkıntılarını  dalgaya anlatır . O yüzden dalga bazen asi olur .

 

Kimsede bulamadığın sevgiyi , yalnızlık acısını dalgada bulursun . Dalgayla konuşursun adeta . Her derdini denize döktüğünde dalga sana kimsenin sarılmadığı gibi , kimsenin sana sevgiyle koşmadığı gibi koşar. Asla senden gitmesini istemezsin . Çünkü dalga gibi bir dostu bulduğun zaman bırakmak istemezsin . Deniz dalgayı çağırsa bile.  Senden gitmesini istemezsin.

 

Bizler deniz  kabuğundan gelen sesi dinlediğimizde kendimizden geçeriz.  Vapur sesi, simitçi sesi, vatandaşların, ağlayan çocuk , gülen çocuk , annesinden veya babasından simit isteyen pamuk şeker isteyen çocuğun sesi , gülen insan sesi , seyyar satıcının, arabaların , akan çeşmelerin, şelalelerin, kuşların sesi bu sesleri deniz kabuğunda buluruz bazen . Çünkü deniz kabuğunu dinlerken düşüncelere dalarız.  Kendimizi unuttuğumuzu fark ederiz. Meğersem yalnızlığımızı çoğu zaman seslere teslim etmişiz .

 

Bir şehrin en kalabalık yerine gidip etrafı dinlemeyi denediniz mi ?

Kulağınız da kulaklık olmadan , yanınızdakilerle konuşmadan bi süre susup etrafta neler oluyor diye dinlediniz mi ? O şehrin sesinde ,  yalnızlığın da kayboldunuz mu ? Sokak müzisyenlerini dinleyin , onlar çoğu zaman sokağın söyleyemediklerine tercüme olurlar . Sokağın pişmanlıklarına, keşkelerine …

 

– Selma DERE

Abonelik
Bildir
guest
16 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Sadethan

Duyguların mükemmel yorumu . Başarılarının devamını diliyorum bitanem😘

Selma DERE

Çok teşekkür ederim kuzumm 💙✍️😘

Selma DERE

Çok teşekkür ederim kuzumm 💙✍️😘

Selma DERE

Çok teşekkür ederim balımm 😘

Ayşe Güler Keskin

Başarılarının daim olmasını diliyorum..Canim benim

Memyezdan

Kuru bir yaz sıcağında yapabilecek çok şey olmasına rağmen evde kalıp yatakta yüz üstü uzanmayi tercih etmektir yalnızlık.. güzel yazı. Ayrıca bunu devam ettirebilmeni diliyorum. Hep yaz. .

Selma

Güzel kalbinden gelen yorumuna teşekkür ederim canım benim. Tanımıyorum seni ama tanımak isterim. İlerde kitaplarımdan haberdar olman için elimden geleni yaparım.
Rabb’im ömür verdikçe hep yazıcam inşallah kuzum 💖

Tuba

İmzalı kitap sözün bana en güzel hediye … Varlığın fazlası mükâfat bana… Sıkı takipçinim biliyorsun 🙂 Hedeflerimiz hayallerimiz belli kitap tutkunum 🌠 Adım adım gidicez … Seni çok seviyorum başarıların daim olsun her daim yanındayım … Seni senden daha çok seven kitap arası dostun Tuba ✋💟

Kübra

Daha güzel olamazdi 😍

Rabia

Çok güzel cnm 😇

Ferda Şahiner

Kaleminize emeğinize yüreğimize sağlık gerçekten çok hoş bir anlatım olmuş. Yalnızlık kelimesini bir kere daha sorgulattı bende. Hislerinizi güzel kullanmışsınız. Başarılarınızın devamını dilerim.👏😊

Cansın

Canım benim gerçekten çok begendim çok güzel yazmışsın başarılarının devamını diliyorum inşAllah başka yazılarını da bekliyorum😙🌹

Ferhat tapancı

Kaleminiz hep varolsun . Elinize sağlık . Yalnızlığı bir hoby gibi anlatmışsınız . Ürkütmekten çok sevdirirmişçesine . Oysa denizi olmayan bir yerde ki yalnız , dalgadan , denizden , deniz kabuğundan , dalgaların sahile vurma sesinden ve o görüntüden mahrumken , o huzuru hissedemeden bile yalnız kalırsa , yalnızlığın boyutları da var diyebilir miyiz ?

Damla Zengin

İçinden geçenler hep kaleminde olsun…
Başarılarının devamını diliyorum 👏🏻👏🏻👏🏻

Müjde

Kalemine sağlık canim…Deniz kabuğunu dinlemek…sevdim. ..

İlknur

Başıraların daim olsun kalemine emeğine sağlık

%d blogcu bunu beğendi: