Ben gülümsemeyi severim ve gülümserken gözlerinin içi gülen insanları. Gülümsemek, kötülüklerle dalga geçmektir ve her şeye rağmen güçlü olabilmeyi gerektirir.  İçindeki kötülüğü gizlemek için sahte gülümsemelere sığınan arkadaş, sanırım beni biraz yanlış anladın.

Ben empati yapmayı severim. Haksızlık edecek kadar aptal olabilmişsem misal, özür dileyecek kadar da gurursuz olmayı bilirim. Rahat bir vicdana sahip olmadan devam edemem hayatımın geri kalanına çünkü. Ama üzgünüm, hatalı olmasına rağmen özrü benden bekleyen arkadaş, sanırım beni biraz yanlış anladın.

Ben çocukları severim. Kaç yaşında olursa olsun, içindeki çocuğu koruyabilen insanları severim. Çocuklar saflığı temsil eter, güzelliği ve art niyetli olmayışı. Mutlu olmayı en çok çocuklar hak eder. Çocukları sevindirmek yerine, oyunlar oynamayı tercih eden arkadaş, sanırım beni biraz yanlış anladın.

Ben iyi dostlar biriktirmeyi severim. Hani yaşanılan tüm zorlukları atlatmayı kolaylaştıran, güzel günleri daha da güzel kılan. Hani yeri geldiğinde bir dilim ekmeği hiç düşünmeden bölüşebildiğin, zamanla değil sevgiyle büyümüş dostluklara inanırım. Yanımda ararken karşımda bulduğum, bölüştüğümüz ekmeğe bile saygısı olmayan arkadaş, sanırım beni biraz yanlış anladın.

Ben kahveyi severim. İçer içmez fincanı çeviriveririm her defasında. Halimin çıkacağından değil, ben de biliyorum geleceğin bilinemeyeceğini. Fal bahane, ben kahvenin kırk yıl hatır bırakan sohbetini severim. Yaptığım kırk kahveden birinin bile hatrını saymayan arkadaş, sanırım beni oldukça yanlış anladın.

Ben samimi insanları severim, hissettiğiyle yaptığı arasında uçurum olmayan, bugün ak dediğinin, yarın kara olduğuna karşısındakini inandırmaya çalışmayan, net insanları severim ve kendisine gösterilen samimiyetin nankörü olmayan insanları. İçinden geldiği gibi davranmak yerine egosunun boyunduruğunda yaşayan arkadaş, beni kesinlikle yanlış anladın.

Ziyanı yok,

Sahte gülümsemelerin içindeki kötülüğü gizlemeye yaramadığında,

Bir gün vicdanının sesini aklı selim hiçbir bahanenle susturamadığında,

Kibirle ilerlediğin yolun sonunda yanlış yerde olduğunu  fark ettiğinde ve artık işin içinden sevgisiz çıkamadığında,

Etrafında samimiyetini sorgulamadan başını omzuna yaslayacağın hiç kimseyi bulamadığında,

Beni çok iyi anlayacaksın.

Kübra Coşkun

Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: